VAN GEVAŞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 yılı Nisan ayı DÖGEP toplantısı belirlenen gündem maddeleri doğrultusunda yapıldı.

2021 yılı Nisan ayı DÖGEP toplantısı belirlenen gündem maddeleri doğrultusunda yapıldı.

"Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri" bağlamında öğretmenlerin; mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı" (DÖGEP) kapsamında İlçemizde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin katılımıyla  28 Nisan Çarşamba günü saat 15:00'da Zoom uygulaması üzerinden "Peygamberimizin Hayatı Derslerinin Öğretiminde Temel İlkeler, Öğretim Metotları, Materyallerin Hazırlanması ve Kullanımı" konulu Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilçemizde görev yapan 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni katıldı.

Atatürk Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Celal GÜRBÜZ tarafından yapılan sunumda, Peygamberimizin Hayatı derslerinde ezber öğrenmenin ötesine geçerek bu öğretimin çocuk ve gençlerin hayatı için anlamlı olmasına imkan verecek, onların yüreklerinde peygamber sevgisinin oluşmasına katkı sağlayacak temel ilkelere değinildi. 

Toplantıda özetle;  Peygamberimizin hayatı çocuk ve gencin dünyasına anlam katan ve onların ihtiyaçlarına yönelik bir yaklaşımla sunulmalı, siyer öğretimi Peygamber sevgisi vermeli, Hz. Peygamber ve onun kişiliğinde İslâm dini, günümüz gençliğinin felsefi ve toplumsal ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tanıtılmalı, Hz. Peygamber'in ve hayatının doğru anlaşılması ve öğrenmenin anlamlı olması için yaşadığı dönem ve toplumdaki nesneler, olaylar ve olgular bugünkü karşılıkları ile açıklanmalı,  Siyer öğretimi öğrencilerde doğru bir peygamber tasavvuru oluşmasına katkı sağlamalı, Kur'an' ın anlayışına aykırı peygamber anlatımından sakınılmalı,  Siyer öğretimi, Hz. Muhammed'i yaşadığı zamana sıkıştırmayıp, şimdiki zamanda yaşayan bir peygamber olarak tanıtacak yaklaşıma sahip olmalı, Hz. Muhammed her zaman ve her mekânda örnek alınabilecek evrensel mesajlar veren bir peygamber olarak anlatılmalı,  Siyer öğretimi Hz. Muhammed'i, insanı kişilik düzeyinde, toplumu ahlâki düzeyde yeniden inşa eden bir peygamber olarak tanıtmalı, Siyer öğretiminde Kur'an'dan istifade edilmeli,  Hz. Peygamber'in hayatının anlatımında ayet ve hadislerin kullanım ilkeleri belirlenmeli,  Tarihi bilgilerin sunumu, Hz. Peygamber'in örnekliğinin anlatımının önüne geçmemeli, siyer anlatımı kısa bir peygamberler tarihiyle başlatılmalı,  Hz. Muhammed'in peygamber olmadan önceki yaşantısı o peygambermiş gibi anlatılmamalı,  Müşrikler, onların olumsuz davranışları ve her tür haram işlerin anlatımında dikkatli olunmalı,  Siyer konularında olay ve olgularla ilgili yerleşmiş yanlış kanaatler tespit edilmeli, bunlar doğru bilgiler verilerek öğretilmeli, siyer konularında olay ve olgularla ilgili yerleşmiş yanlış kanaatler tespit edilmeli, bunlar doğru bilgiler verilerek öğretilmeli denilerek Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hayatı öğretimindeki temel ilkeler ifade edildi.

29-04-202129-04-2021

Karşıyaka Mahallesi,Halime Hatun Caddesi No16 65700 GEVAŞVAN - 04326122025

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.